Åben workshop hos G-uld

NB! Billet til workshop gælder ikke som indgangsbillet til Haslev Garnfestival.
Husk at købe separat indgangsbillet.

Indigo farvning

Søndag byder Louise Schelde fra G-uld indenfor i indigoens verden idet Haslev Garnfestival indbyder til en helt særlig mulighed for selv at prøve at farve smukt blåt garn.

Mellem kl. 10-14 er der åbent værksted, hvor Louise byder indenfor til farveleg ved gryderne, og hvor alle kan få mulighed for selv at prøve at farve. Gryderne er åbne, og Louise står klar til både vejledning, tips og tricks, samt masser af formidling omkring indigo og plantefarvning generelt. Det er muligt at købe et fed garn, som man kan få lov til at farve. Farvningen foregår på G-uld´s forskellige garnkvaliteter, og det er muligt at farvet 1 fed.

Kig forbi, køb et fed garn og oplev den magiske farveproces det er at farve med indigo.

Søndag d. 5. marts
Kl. 10:00-14:00
v. Louise Schelde Frederiksen
Lokale: 1 (i workshop-området)
Pris: Gratis*
(*Køb af garn til farvning foregår via G-uld, ved workshoppen)


Louise Schelde Frederiksen

Medejer af G-uld / Start 40′erne / samboende med træmanden Mikkel / mor til Laurine og Valdemar / uddannet middelalderarkæolog / bosiddende i Vestjylland / elsker garn, farver og nuancer / har alt for meget strikketøj i gang…

Vi lever i en verden, hvor det at producere ofte er overladt til andre, og hvor masseproduktion og teknologi går hånd i hånd. Før i tiden var håndens arbejde hos det enkelte individ en levevej og nødvendighed, og her spillede naturen en stor rolle for udførelsen af de mange håndværk. Håndværkeren og naturen var en symbiose, og man havde en forståelse for årets gang, materialer, og tilgængelighed. Mange af datidens håndværk er som levevej ikke længere en mulighed – men mange håndværk har heldigvis fået lov at overleve via fritidssysler og kreative menneskers behov for at bruge deres hænder til kreative gøremål.

I vores tid, hvor travlhed og stress, desværre for ofte, går hånd i hånd med ønsket om at blive en succes, har man behov for at udleve sine kreative evner og ideer i selvrealiseringens tegn. At give sig selv mulighed for fordybelse og gode oplevelser og igennem kreativ leg opnå en form for befrielse og mulighed for ånderum.

For os sikrer materialernes gode kvaliteter og spændende historie, at man med håndens arbejde kan skabe unikke ting, og måske via processen opnå mental sundhed.