Workshop 1

NB! Billet til workshop gælder ikke som indgangsbillet til Haslev Garnfestival.
Husk at købe separat indgangsbillet.

Indigo kursus

Deltag i indigokursus ved Louise Schelde Frederiksen fra G-uld.

Kurser byder på et indblik i indigoens verden, fremstilling af kype, samt mulighed for at farve garn selv.

Kom og deltage på et indigo kursus med fokus og indblik i indigoens verden. Kurser et til inspiration, hvor man via undervisning og hands-on farvning, får en smagsprøve på de mange muligheder, der findes med indigo. Der er lagt vægt på fremgangsmåder og håndværket, og ikke så meget at man får store mængder garn med hjem.

Kurser byder bl.a. på

  • Håndtering af garn
  • Fremstilling af kype
  • Klargøring og håndtering af farvebadet
  • Inspiration til blåfarvning og overfarvning
  • Rig mulighed for at eksperimenteret ved farvegryden

Vi medbringer vores forskellige garnkvaliteter fra G-uld, som vi bruger til at farve med på dagen.

  • Alpaka
  • Merino/nylon
  • Merino/gotland
  • New Zelandsk lammeuld.

Alt efter kvalitet skal der beregnes priser mellem 50-180 kr pr fed du ønsker at farve.

Det er ikke muligt at farve på eget garn.

Derudover modtager man også et undervisningskompendie med opskrifter, arbejdsgange og vaske/håndtering.

Lørdag d. 4. marts
Kl. 10:30 – 13:30
v. Louise Schelde Frederiksen
Lokale: 1
Pris: 400,00 kr.


Louise Schelde Frederiksen

Medejer af G-uld / Start 40′erne / samboende med træmanden Mikkel / mor til Laurine og Valdemar / uddannet middelalderarkæolog / bosiddende i Vestjylland / elsker garn, farver og nuancer / har alt for meget strikketøj i gang…

Vi lever i en verden, hvor det at producere ofte er overladt til andre, og hvor masseproduktion og teknologi går hånd i hånd. Før i tiden var håndens arbejde hos det enkelte individ en levevej og nødvendighed, og her spillede naturen en stor rolle for udførelsen af de mange håndværk. Håndværkeren og naturen var en symbiose, og man havde en forståelse for årets gang, materialer, og tilgængelighed. Mange af datidens håndværk er som levevej ikke længere en mulighed – men mange håndværk har heldigvis fået lov at overleve via fritidssysler og kreative menneskers behov for at bruge deres hænder til kreative gøremål.

I vores tid, hvor travlhed og stress, desværre for ofte, går hånd i hånd med ønsket om at blive en succes, har man behov for at udleve sine kreative evner og ideer i selvrealiseringens tegn. At give sig selv mulighed for fordybelse og gode oplevelser og igennem kreativ leg opnå en form for befrielse og mulighed for ånderum.

For os sikrer materialernes gode kvaliteter og spændende historie, at man med håndens arbejde kan skabe unikke ting, og måske via processen opnå mental sundhed.